Međunarodna radionica revizija/evaluacija sustava unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru

Ispiši stranicu
Veličina teksta: A A A

U Sarajevu je 10. i 11. veljače 2010. održana međunarodna radionica Revizija/evaluacija sustava unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru, na kojoj su nazočili predstavnici vrhovnih revizijskih institucija zemalja kandidata, potencijalnih kandidata i Europskog revizorskog suda, među kojima i djelatnici Državnog ureda za reviziju.

U okviru Radionice, razmijenjena su praktična znanja, iskustava i ideje o programiranju, planiranju, metodologiji i izvješćivanju o revizijama sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru.

Djelatnici Državnog ureda za reviziju su održali prezentaciju na temu: Revizijski pristup i izvješćivanje o sustavu unutarnje financijske kontrole u Republici Hrvatskoj. Organizirana je i rasprava o unaprjeđivanju pristupa reviziji, a revizija sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Republike Hrvatske predstavljena je kao primjer dobre prakse.

Preporuke i zaključci Radionice bit će razmotreni na sastanku predstavnika državnih revizija u travnju 2010., te prezentirani na sljedećem sastanku Kontaktnog odbora državnih revizija EU u prosincu 2010., u okviru redovnog godišnjeg izvješća predstavnika vrhovnih revizijskih institucija zemalja kandidata, potencijalnih kandidata i Europskog revizorskog suda.

Kontakt