Zamjenica glavnoga državnog revizora

Ispiši stranicu
Veličina teksta: A A A

Mr. sc. Nediljka Rogošić, imenovana je na dužnost zamjenice glavnoga državnog revizora 22. listopada 2019. Odlukom Hrvatskog sabora od 12. srpnja 2019.

Rođena je 21. travnja 1959. u Dugopolju. Ekonomski fakultet i Poslijediplomski studij ekonomije završila je u Zagrebu i stekla zvanje magistar društvenih znanosti iz područja ekonomije. Također, završila je i Posljediplomski studij iz područja poslovne etike na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.

Od 1978. do 1997. radila je u više trgovačkih društava i institucija, između ostalog, na rukovodećim mjestima u društvenom poduzeću „Klimauređaji“, kao voditelj odjela za financije i marketing u Poslovnoj zajednici za unaprjeđenje dijabetičke prehrane u Zagrebu, a u trgovačkom društvu „PP Maksimir“ d.d., Zagreb obavljala je poslove šefice računovodstva i direktorice za računovodstvo i financije. Od 1997. radi u Državnom uredu za reviziju kao ovlaštena državna revizorica na poslovima državne revizorice, više državne revizorice, načelnice odjela, a od 2004. obavlja poslove pomoćnice glavnoga državnog revizora. Bila je voditelj komponente „Revizija učinkovitosti“, koja se provodila u okviru twinning projekta u Državnom uredu za reviziju. Bila je članica radne skupine za pripremu pregovora za poglavlje Pravne stečevine Europske unije - 32. Financijski nadzor te voditelj komponente za odnos državne revizije i parlamenta u okviru twinning projekta koji se provodio u Sjevernoj Makedoniji. Suosnivačica je i zamjenica predsjednika Centra za poslovnu etiku u Republici Hrvatskoj i članica Centra za etiku  St. James, Australia. 2006. upisana je u Zlatnu knjigu najboljih hrvatskih poduzetnika i menadžera. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova, između ostalih, i u okviru zbornika i časopisa Hrvatske zajednice računovodstvenih i financijskih djelatnika, RRIF-a, TEB-a te Centra za poslovnu etiku, a jedna je i od autora knjige „Državna revizija“. Sudjelovala je na više međunarodnih simpozija u Zagrebu iz područja poslovne etike. Govori engleski i služi se talijanskim jezikom.

Kontakt