Ivanu Klešiću dodijeljena nagrada SOLIDUS 2021

Ivanu Klešiću, glavnome državnom revizoru, je 11. veljače 2021. Državni ured za reviziju Republike Mađarske na svečanosti otvorenja međunarodnog Seminara o integritetu dodijelio nagradu SOLIDUS 2021 kao posebno priznanje za doprinos razvoju i radu Državnog ureda za reviziju Republike Mađarske i njegovoj međunarodnoj reputaciji.
Nagrada SOLIDUS ustanovljena je 2016. i dodjeljuje se fizičkim osobama koje su svojim izvanrednim rezultatima pridonijele daljnjem poboljšanju profesionalne reputacije mađarskog Ureda, kao i njegova društvenog i ustavnog značaja ili koje su sudjelovale u izgradnji njegovih međunarodnih odnosa i svojim izvrsnim revizijskim radom pridonijele učinkovitijem korištenju javnog novca.
Državni ured za reviziju Republike Mađarske i Državni ured za reviziju Republike Hrvatske imaju dugoročnu i uspješnu institucionalnu suradnju.
Uz uvijek otvorenu razmjenu informacija, metodologije i revizijskih pristupa kroz bilateralne sastanke, multilateralne radionice i projektne zadatke, posebice značajan aspekt suradnje odnosio se na obavljanje paralelnih i koordiniranih revizija, kakvih je s kolegama iz Mađarske obavljeno nekoliko: od revizije Dunavske konvencije, preko koordinirane revizije strateških programa za razvoj turizma pa do još uvijek aktualne koordinirane revizije mjera poduzetih za ublažavanje siromaštva.
Državni ured za reviziju Republike Hrvatske također je podržavao mađarske kolege tijekom profesionalnih međunarodnih događaja ‒ koje organizira ili kojima je domaćin Mađarska ‒ prihvaćajući inicijative i pozive za prezentacije ili moderiranje radionica.
Važno je istaknuti da su se svi zajednički napori uvijek temeljili na uzajamnom poštovanju, povjerenju i međusobnom uvažavanju, provođeni su u prijateljskoj atmosferi, uvijek su rezultirali uspjehom pa se suradnja ove dvije institucije može istaknuti kao pravi primjer dobre prakse.
 
Osim toga, Ivan Klešić kontinuirano pridonosi profesionalnoj i društvenoj reputaciji Državnog ureda za reviziju Republike Mađarske i zajedničkim sudjelovanjem obiju institucija u EUROSAI ITWG-u, EUROSAI WGEA-u, EUROSAI TFAE-u i EUROSAI TFMA-u.
Na temelju navedenoga, László Domokos, predsjednik Državnog ureda za reviziju Republike Mađarske, ove je godine nagradu SOLIDUS dodijelio Ivanu Klešiću.
Dodjelu nagrade SOLIDUS 2021. u skraćenom obliku kao i zahvalu gosp. Klešića možete pogledati u videu: https://www.youtube.com/watch?v=Fb3yVl6MbHE
Ivanu Klešiću dodijeljena nagrada SOLIDUS 2021