Sudjelovanje na kongresu YES YOUNG EUROSAI u Stockholmu

Predstavnici Državnog ureda za reviziju sudjelovali su od 12. do 15. rujna 2022. na YOUNG EUROSAI (YES) kongresu u Stockholmu. Osim predstavnika Švedskog državnog ureda za reviziju, na kongresu je sudjelovao 71 revizor iz 39 zemalja. Tema kongresa bila je „Eksperimentalna kultura”, s fokusom na mlade revizore. Radionice su organizirane u cilju razmjene znanja, iskustava i informacija o izazovima s kojima se suočavaju vrhovne revizijske institucije.
Tijekom kongresa govorilo se o budućnosti radnog okruženja u vrhovnim revizijskim institucijama, održivosti, problematici rada u hijerarhijskim organizacijskim strukturama, korištenju informacija o poslovanju subjekata revizije, upravljanju stresom na poslu te unutarnjoj komunikaciji u kriznim situacijama, o kojoj su prezentaciju održali predstavnici Državnog ureda za reviziju Republike Hrvatske. Vrhovne revizijske institucije Republike Finske, Republike Slovenije i Švicarske Konfederacije podijelile su svoje stavove o pružanju podrške novim i mladim zaposlenicima.
Osim toga, na kongresu su razmijenjena iskustva o novim metodama i tehnologijama korištenima u svrhu racionalizacije obavljanja revizije, analizi podataka u financijskoj reviziji, eksperimentalnim metodama u reviziji učinkovitosti, primjeni alata za interaktivnu vizualizaciju u postupcima revizije, unaprjeđivanju revizorske profesije pomoću datalab tehnologije, prilagodbi vrhovnih revizijskih institucija inovativnim metodama rada te ulozi vrhovnih revizijskih institucija u borbi protiv nepravilnosti i prijevara u EU fondovima.
 
Sudjelovanje na kongresu YES YOUNG EUROSAI u Stockholmu