Bilateralni sastanak u Uredu za reviziju institucija Bosne i Hercegovine i seminar o etici

Ivan Klešić, glavni državni revizor i Nediljka Rogošić, zamjenica glavnoga državnog revizora sa suradnicima su, na poziv Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, 20. travnja 2023. boravili u bilateralnom posjetu Uredu za reviziju institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu, gdje je ujedno održan i seminar o etici.
Na sastanku s Hrvojem Tvrtkovićem, generalnim revizorom te Rankom Krsmanom i Jasminom Pilicom, zamjenicima generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine i njihovim suradnicima, raspravljalo se o brojnim temama od zajedničkog interesa i mogućim modalitetima buduće suradnje, posebice u kontekstu aktivnosti povezanih s procesom priprema za pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji.
Tijekom seminara predstavljeni su etički okviri obiju institucija, uključujući osvrt na etičke aspekte u revizijskim procesima, te su održane prezentacije i rasprave na temu etike i etičkih kodeksa te alata za praćenje i ocjenjivanje. Također su održane rasprave na temu etičkih dilema u reviziji s primjerima iz prakse te revidiranja etike u javnom sektoru, uključujući primjer revizije učinkovitosti funkcioniranja etičke infrastrukture u tijelima javnog sektora Republike Hrvatske i osvrt na revidiranje etike u političkim strankama. Seminar je završio prezentiranjem aktivnosti EUROSAI-jeve Mreže za etiku kojom predsjedava Državni ured za reviziju Republike Hrvatske i konstruktivnom raspravom o izloženim temama.
 
Bilateralni sastanak u Uredu za reviziju institucija Bosne i Hercegovine i seminar o etici