Sastanak o vladavini prava u Hrvatskoj

Predstavnici Državnog ureda za reviziju sudjelovali su 21. studenoga 2023. na sastanku o vladavini prava u Hrvatskoj, koji je u Zagrebu organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Glavnom upravom Europske komisije za unutarnje poslove. Dijalog o vladavini prava temeljen je na izvješću Europske komisije o vladavini prava za 2023., u kojem se razmatraju trendovi, pozitivna praksa i izazovi u području pravosudnog sustava, okvira za borbu protiv korupcije, slobode medija i medijskog pluralizma, a održava se i u drugim zemljama članicama EU-a.
Sastanke na nacionalnim razinama inicirala je Europska komisija u okviru mreže EU-a za borbu protiv korupcije, kako bi u svakoj zemlji članici potaknula suradnju među dionicima i razvila dobru praksu za izgradnju učinkovitije antikorupcijske politike diljem EU-a. 
Uz predstavnike Državnog ureda za reviziju, na sastanku su sudjelovali i predstavnici drugih neovisnih institucija, ministarstava, pravosudnog sustava, civilnog društva, akademske zajednice, odnosno ključnih dionika hrvatskog okvira za prevenciju i borbu protiv korupcije.
Sastanak o vladavini prava u Hrvatskoj