Obavijest lokalnim jedinicama

Lokalne jedinice su obvezne godišnji izvještaj o izvršenju proračuna dostaviti Državnom uredu za reviziju i Ministarstvu financija u rokovima propisanim odredbom članka 112. Zakona o proračunu (Narodne novine 87/08, 136/12 i 15/15).
Prema Uputi Ministarstva financija za izradu proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za razdoblje od 2018. – 2020. (koja je objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva financija http://www.mfin.hr/hr/lokalni-proracuni), godišnji izvještaj o izvršenju proračuna, počevši s izvještajem za 2017., lokalne jedinice nisu više obvezne dostavljati Državnom uredu za reviziju i Ministarstvu financija u papirnatom obliku putem zemaljske pošte, nego je dovoljno dostaviti link na mrežnu stranicu lokalne jedinice na kojoj je izvještaj objavljen.
Državnom uredu za reviziju je podatak o linku potrebno dostaviti na e-adresu Državnog ureda za reviziju i to: Grad Zagreb na e-adresu Središnjeg ureda, dok su druge lokalne jedinice obvezne dostaviti link na e-adresu područnog ureda, prema sjedištu lokalne jedinice.
E-adrese su objavljene na mrežnoj stranici Državnog ureda za reviziju, http://www.revizija.hr/hr/kontakt/.