Posjet delegacije Ureda za reviziju institucija BiH

Na poziv Ivana Klešića, glavnoga državnog revizora, 3. travnja 2019. u posjetu Državnom uredu za reviziju boravio je Dragan Vrankić, glavni revizor Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, u pratnji Anke Šešlija, načelnice Službe za pravne, financijske i opće poslove, Nedžada Hajtića, rukovoditelja Odjela za financijsku reviziju i Hrvoja Tvrtkovića, rukovoditelja Odjela za reviziju učinkovitosti.
 
Tijekom posjete održan je sastanak s rukovodstvom Državnog ureda za reviziju, tijekom kojeg su razmijenjena znanja i iskustva u vezi sa zakonodavnim okvirom, metodologijom u obavljanju financijske revizije (planiranje i kreiranje revizorskog mišljenja) te metodologijom u obavljanju revizije učinkovitosti (izbor tema, strukturiranje izvješća i kontrola kvalitete).
 
Ujedno je predstavljena primjena Programa za praćenje tijeka revizije, kao učinkovito softversko rješenje za pomoć u planiranju i provedbi revizija, kreiranju revizijskog izvješća, kontroli kvalitete i praćenju provedbe preporuka.
 
Na kraju sastanka obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te naglašena potreba održavanja kontinuirane suradnje u budućnosti.
 
Posjet delegacije Ureda za reviziju institucija BiH