Preskočite na glavni sadržaj

Bilateralni sastanak s glavnim državnim revizorom Slovačke Republike

Objavljeno 6. 6. 2023.
Na poziv Ivana Klešića, glavnoga državnog revizora Republike Hrvatske, 1. i 2. lipnja 2023. u Državnom uredu za reviziju Republike Hrvatske boravio je Lubomir Andrassy, predsjednik Državnog ureda za reviziju Slovačke Republike sa suradnicima.
Na sastanku su, između ostalog, obje institucije predstavile svoj rad i rezultate, razmijenjena su praktična iskustva vezana za izazove i rješenja u upravljanju ljudskim resursima i povećanju učinkovitosti, raspravljalo se o pristupima planiranju posebice u kontekstu izvanrednih situacija i ubrzanih promjena u okruženju u kojem vrhovne revizijske institucije djeluju, mjerenju rezultata i utjecaja revizija na revizijske subjekte i društvo u cjelini, te načinima i značaju provedbe kolegijalnih uvida u rad (peer review) vrhovnih revizijskih institucija.
Dogovoren je modalitet daljnje suradnje između vrhovnih revizijskih institucija Republike Hrvatske i Slovačke Republike, kako na bilateralnoj razini tako i u okviru međunarodnih organizacija kao što su INTOSAI i EUROSAI.
Bilateralni sastanak s glavnim državnim revizorom Slovačke Republike