Preskočite na glavni sadržaj

Državni ured za reviziju sudjeluje u Twinning projektu u Državnom uredu za reviziju Republike Makedonije

Objavljeno 24. 1. 2018.
Državni ured za reviziju Republike Hrvatske i Nacionalni ured za reviziju Republike Bugarske provoditi će u Državnom uredu za reviziju Republike Makedonije Twinning projekt "Daljnje poboljšanje administrativnih kapaciteta i učinkovitost eksterne revizije“. Projekt se provodi od prosinca 2017. do rujna 2019.
 
Delegacija Europske unije i Državni ured za reviziju Republike Makedonije, predstavit će Projekt u Skopju, 25. siječnja 2018. u prostorijama delegacije Europske unije.
 
Cilj projekta je daljnje poboljšanje administrativnih kapaciteta i učinkovitosti vanjske revizije pri čemu su glavna područja djelovanja: daljnje usklađenje procesa revizije s međunarodnim revizijskim standardima, jačanje revizijskih kapaciteta, jačanje suradnje s parlamentom te poboljšanje informacijskog sustava i sustava upravljanja ljudskim resursima.
 
U provedbu projektnih aktivnosti i prenošenje znanja i iskustava najbolje europske prakse bit će uključeni revizori i stručnjaci iz više vrhovnih revizorskih institucija EU i Europskog revizorskog suda.
 
Proračun projekta iznosi 1.400.000 EUR-a (95 % IPA Community Contribution i 5 % nacionalno sufinanciranje).