Preskočite na glavni sadržaj

Godišnji sastanak državnih revizija zemalja članica NATO-a (Bruxelles, 18. svibnja 2010.)

Objavljeno 21. 5. 2010.
Predstavnici Državnog ureda za reviziju su sudjelovali 18. svibnja 2010. u Bruxellesu na godišnjem sastanku predstavnika državnih revizija zemalja članica NATO-a, na kojem se raspravljalo o Godišnjem izvješću o aktivnostima Međunarodnog odbora revizora za NATO.
 
Međunarodni odbor revizora za NATO (IBAN) obavlja reviziju operativnih troškova Sjedišta NATO-a, aktivnosti NATO agencija i NATO sigurnosnog i investicijskog programa (NSIP). Međunarodni odbor revizora za NATO, kojem u radu pomaže međunarodna skupina revizora i popratnog osoblja, ima neovisan status, djeluje prema ciljevima utvrđenim četverogodišnjim Strateškim planom, te ima obvezu o svojim aktivnostima sastaviti Godišnje izvješće, o kojem raspravlja tijelo sastavljeno od predstavnika državnih revizija zemalja članica NATO-a (CNAB).
 
S obzirom da je Republika Hrvatska postala članica NATO-a, Državni ured za reviziju Republike Hrvatske također sudjeluje na sastancima Odbora. Sastanku predsjedaju predstavnici državnih revizija zemalja članica u skladu s utvrđenim rasporedom, prema kojem će na sastanku, koji će biti održan u 2011., predsjedat predstavnici Državnog ureda za reviziju Republike Hrvatske.