Preskočite na glavni sadržaj

Obavijest o dostavi izvješća Hrvatskom saboru

Objavljeno 14. 6. 2019.
Državni ured za reviziju je 14. lipnja 2019. dostavio Hrvatskom saboru Izvješće o obavljenoj reviziji Godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu te Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji javnih ustanova koje upravljaju nacionalnim parkovima i parkovima prirode, u čijem je prilogu 19 pojedinačnih izvješća, i to za osam nacionalnih parkova (Brijuni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit) i jedanaest parkova prirode (Biokovo, Kopački rit, Lastovsko otočje, Lonjsko polje, Medvednica, Papuk, Telašćica, Učka, Velebit, Vransko jezero, Žumberak - Samoborsko gorje).
 
Osim toga, dostavljena su izvješća za deset korisnika državnog proračuna (Agencija za elektroničke medije, Agencija za mobilnost i programe EU, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatski veterinarski institut, Institut Ruđer Bošković, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo turizma, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Središnji registar osiguranika), tri lokalne jedinice (Grad Prelog te općine Gornja Vrba i Vuka) i četiri škole (Graditeljska škola Čakovec, Industrijsko obrtnička škola, Nova Gradiška, Osnovna škola Mato Lovrak, Nova Gradiška i Tehnička škola Virovitica).
 
Izvješća o obavljenoj provjeri provedbe danih preporuka odnose se na pet izvješća za reviziju ekonomske opravdanosti razlika u cijeni komunalnih javnih usluga na području Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije te društvo Vodoopskrba i odvodnja d.o.o., Zagreb, četiri izvješća za reviziju učinkovitosti javne nabave u trgovačkim društvima (HEP-PLIN d.o.o., Osijek, Luka-Vukovar d.o.o., Odašiljači i veze d.o.o. i Zračna luka Osijek d.o.o.), sedam izvješća za reviziju učinkovitosti rada nadzornih odbora u trgovačkim društvima na području Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Varaždinske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije te na reviziju učinkovitosti postizanja rezultata i ostvarivanja ciljeva poslovanja trgovačkih društva u vlasništvu lokalnih jedinica na području Zagrebačke županije.
 
Sva izvješća su istoga dana dostavljena Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i objavljena na mrežnim stranicama Ureda.
 
Obavijest o dostavi izvješća Hrvatskom saboru
Autor: Ivica Bitunjac za Hrvatski sabor