Preskočite na glavni sadržaj

Bilateralni sastanak s glavnim državnim revizorom Republike Malte

Objavljeno 27. 3. 2023.
Na poziv Ivana Klešića, glavnoga državnog revizora Republike Hrvatske, 22. i 23. ožujka 2023. u Državnom uredu za reviziju boravili su Charles Deguara, glavni državni revizor Republike Malte i Noel Camilleri, zamjenik glavnoga državnog revizora Republike Malte. 
 
Na bilateralnom sastanku se, između ostalog, razgovaralo o radu i rezultatima dviju institucija, razmijenjena su praktična iskustva vezana za vidljivost revizijskih izvješća u medijima i suradnju s različitim dionicima, raspravljalo se o relevantnosti IT revizija i ulozi vrhovnih revizijskih institucija u promicanju provedbe UN-ovih ciljeva održivog razvoja te su dogovoreni modaliteti nastavka i daljnjeg učvršćivanja suradnje između vrhovnih revizijskih institucija Republike Hrvatske i Republike Malte.
 
U okviru bilateralnog posjeta, glavni državni revizor Republike Malte i njegov zamjenik posjetili su Područni ured Zadar te se susreli s pročelnicima Područnog ureda Zadar i Područnog ureda Karlovac i upoznali se s ulogom, načinom funkcioniranja i rezultatima područnih ureda Državnog ureda za reviziju Republike Hrvatske.
Bilateralni sastanak s glavnim državnim revizorom Republike Malte