Preskočite na glavni sadržaj

EUROSAI postkongres (Prag, 23. i 24. svibnja 2022.)

Objavljeno 1. 6. 2022.
Predstavnici Državnog ureda za reviziju su 23. i 24. svibnja 2022. sudjelovali na EUROSAI postkongresu, održanom u Pragu, Češka Republika.
Tijekom prvog dana kongresa održano je devet radionica koje su se bavile sljedećim temama: vizualizacija i objava rezultata revizija, revizije prihoda od poreza,
uloga VRI-ja u borbi protiv korupcije; BIEP – projekt čiji je cilj usporedba sustava, procesa, indikatora i informacija iz različitih područja; reaktivne i brze revizije; ciljevi održivog razvoja; revizija e-projekata javne uprave; praćenje provedbe revizijskih preporuka i novi INTOSAI okvir za profesionalne izjave (IFPP). Radionice su organizirane u cilju razmjene znanja, iskustva i informacija između sudionika kako bi se učilo na najboljim primjerima i praksi. Sljedeći dan održan je sajam (Marketplace) kako bi se radionice s prethodnog dana prezentirale svim sudionicima kongresa s obzirom na to da se prvi dan moglo prisustvovati samo dvjema radionicama. Sajam je također bio i mjesto razmjene znanja, iskustva i primjera najbolje prakse te prilika za povezivanja i stvaranje novih poslovnih prilika i suradnje.
EUROSAI postkongres (Prag, 23. i 24. svibnja 2022.)