Preskočite na glavni sadržaj

II. Konferencija Hrvatskog instituta internih revizora (HIIR) i V. Konferencija internih revizora srednje i istočne Europe

Objavljeno 8. 4. 2010.
U Opatiji je od 25. do 27. ožujka 2010. održana II. konferencija Hrvatskog instituta internih revizora (HIIR-a) i V. konferencija internih revizora Srednje i Istočne Europe, pod nazivom «Razvoj i izazovi interne revizije».
 
Konferencija je organizirana u suradnji s internim revizorima iz Republike Austrije, Italije, Republike Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunjske, Slovačke, Republike Slovenije i Srbije. Teme Konferencije su bile upravljanje rizicima i korporativno upravljanje, nadležnost internih revizora, sigurnost informacijskih sustava i kvalitete rada interne revizije, uloga interne revizije u sprječavanju korupcije, prijevara i pranja novca, te pravci daljnjeg razvoja.
 
Kao predstavnik Državnog ureda za reviziju, na konferenciji je, u okviru sekcije «Unutarnja revizija u javnom sektoru – stanje i praksa», sudjelovala mr. sc. Lidija Pernar, pomoćnik glavnoga državnog revizora, s temom «Provjera sustava unutarnjih financijskih kontrola od strane Državnog ureda za reviziju».
 
Više o Konferenciji na stranici HIIR-a: http://www.hiir.hr.