Preskočite na glavni sadržaj

Sastanak projektne grupe EUROSAI-ja

Objavljeno 11. 6. 2024. Drugi sastanak Projektne grupe o koristima i metodologiji revizija u stvarnom vremenu (Real Time Audits), pod vodstvom Revizorskog suda Republike Italije, održan je u Budimpešti 4. i 5. lipnja 2024. u organizaciji Državnog ureda za reviziju Republike Mađarske. 
Projektna grupa djeluje u okviru EUROSAI Strateškog cilja 1 - Potpora učinkovitim, inovativnim i relevantnim revizijama promicanjem i uspostavljanjem profesionalne suradnje, a u njezinom radu sudjeluju predstavnici 20 vrhovnih revizijskih institucija.
Na sastanku su predstavljeni rezultati istraživanja o iskustvima u provedbi revizija koje imaju obilježja revizije u stvarnom vremenu, koje je provedeno putem internetskog upitnika početkom 2024. Projektna grupa je naglasila važnost i aktualnost teme provođenja revizija u stvarnom vremenu te su se razmijenila iskustva i najbolja praksa u provedbi revizija s navedenim specifičnim pristupom. Svoju praksu i iskustva u provedbi revizija u stvarnom vremenu prezentirali su predstavnici vrhovnih revizijskih institucija Italije, Mađarske, Cipra, Francuske, Portugala i Velike Britanije, a svoja iskustva u provedbi revizija učinkovitosti koje uključuju elemente „real time” i agilne revizije kroz raspravu su iznijeli i predstavnici Državnog ureda za reviziju Hrvatske.
Sastanak projektne grupe EUROSAI-ja