Preskočite na glavni sadržaj

Glavni državni revizor

Mr. Ivan Klešić, dipl. oec., Odlukom Hrvatskog sabora, od 10. prosinca 2010., imenovan je glavnim državnim revizorom, a Odlukom Hrvatskog sabora, od 3. prosinca 2018., ponovno je imenovan na istu funkciju na osam godina.

Rođen je 17. listopada 1955. u Koritinji (Karlovac). Završio je Gimnaziju Dr. Ivan Ribar" u Karlovcu, a diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Kroz Twinning projekt "Jačanje vanjskog nadzora nad izvršenjem proračuna", koji su zajednički proveli Nacionalni ured za reviziju Ujedinjenog Kraljevstva i Državni ured za reviziju Republike Hrvatske, stekao je certifikate Train the Trainers, Performance Audit, ACL, EU Audit Training, Anti-fraud and corruption i Financial Audit. Nakon završenog studija radio je u poduzeću Automehanika Karlovac" na radnim mjestima rukovoditelja maloprodaje i veleprodaje te zamjenika komercijalnog direktora.

Od 1991. do konca 1996. radio je u Ministarstvu unutarnjih poslova, PU karlovačka kao načelnik Odjela zajedničkih poslova, gdje je obavljao financijske, računovodstvene i kadrovske poslove. Od 1997. do 9. prosinca 2010. radio je u Državnom uredu za reviziju kao pročelnik Područnog ureda Karlovac.
Ivan Klešić - glavni državni revizor
Patrik Macek/PIXSELL