Preskočite na glavni sadržaj

Posjet državne revizije Republike Bugarske

Objavljeno 2. 10. 2013.
Na poziv mr. Ivana Klešića, dipl. oec., glavnoga državnog revizora Republike Hrvatske, 26. i 27. rujna 2013. u bilateralnoj radnoj posjeti Državnom uredu za reviziju Republike Hrvatske boravio je prof. Valerij Dimitrov, predsjednik Državnog ureda za reviziju Republike Bugarske sa suradnicima.
 
Na radnom sastanku u Državnom uredu za reviziju, raspravljalo se o revizijama bolnica i reviziji učinkovitosti naplate prihoda u lokalnim jedinicama Republike Hrvatske, a državni revizori iz Republike Bugarske iznijeli su svoja iskustva vezana uz reviziju javnog duga i reviziju učinkovitosti organizacije i upravljanja proračunskim procesom. Raspravljalo se i o mogućnostima suradnje dviju institucija.
 
Nakon radnog sastanka, delegacija je u pratnji domaćina posjetila i Hrvatski sabor. Tijekom boravka, prof. Dimitrov je na Savjetovanju Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika “Interna revizija i kontrola”, 26. rujna 2013. održao izlaganje na temu “Suradnja interne i eksterne reviziju – iskustvo Republike Bugarske”.
 
Posjet državne revizije Republike Bugarske