Preskočite na glavni sadržaj

Sastanak u Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije

U Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije 8. listopada 2021. održan je radni sastanak na kojem je domaćin bio Goran Misovski, potpredsjednik Parlamenta Republike Sjeverne Makedonije. Sastanku su nazočili predstavnici Parlamenta Republike Sjeverne Makedonije, Maksim Acevski, glavni državni revizor Republike Sjeverne Makedonije sa suradnicima, Grozdana Perić, predsjednica Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora, te   Nediljka Rogošić, zamjenica glavnoga državnog revizora Republike Hrvatske sa suradnicama.
Sastanak je održan u okviru aktivnosti Twinning projekta „Unaprjeđenje vanjske revizije i parlamentarnog nadzora”, koji obuhvaća jačanje suradnje Državnog zavoda za reviziju s Parlamentom Republike Sjeverne Makedonije.
Tema sastanka bila je suradnja vrhovnih revizijskih institucija i parlamenta, dostava i rasprava o revizijskim izvješćima na sjednicama radnih tijela i parlamenta, s posebnim osvrtom na praksu u Republici Hrvatskoj.
U Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije već su započele pripreme za uspostavu učinkovitog mehanizma za raspravu o revizijskim izvješćima, što je od posebnog značaja za nadzor javnih sredstava.
Sastanak u Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije