Preskočite na glavni sadržaj

Zamjenica glavnoga državnog revizora

Dr. sc. Nediljka Rogošić, dipl. oec., Odlukom Hrvatskog sabora, od 12. srpnja 2019., imenovana je na dužnost zamjenice glavnoga državnog revizora.
 
Rođena je 21. travnja 1959. u Dugopolju. Ekonomski fakultet i Poslijediplomski studij ekonomije završila je u Zagrebu i stekla zvanje magistar društvenih znanosti iz područja ekonomije. Također, završila je i poslijediplomski studij iz područja poslovne etike na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu te stekla zvanje magistar humanističkih znanosti. Doktorirala je na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu, na temu „Etika Paula Tillicha i njezina implementacija u poslovnoj etici“.

Od 1978. do 1997. radila je na rukovodećim mjestima u više trgovačkih društava i institucija. Od 1997. radi u Državnom uredu za reviziju, kao ovlaštena državna revizorica, viša državna revizorica i načelnica odjela. Od 2004. obavlja poslove pomoćnice glavnoga državnog revizora. Kao voditelj komponente, sudjelovala je u provođenju više projekata u Državnom uredu za reviziju i drugim vrhovnim revizijskim institucijama. Suosnivačica je i zamjenica predsjednika Centra za poslovnu etiku u Republici Hrvatskoj. Objavila je više stručnih i znanstvenih radova te sudjelovala na mnogim međunarodnim simpozijima iz područja poslovne etike, revizije i računovodstva. Služi se engleskim i talijanskim jezikom.